Постинг
05.10.2010 17:01 -
Кекс с пареченца шоколад
Продукти:200 г краве масло,5 яйца,250 г пудра захар,400 г шоколад,350 г брашно,1 пакетче бакпулвер,2 праха ванилия,пудра захар за поръсване.
Приготвяне:Размекнатото масло се разбива с пудрата захар на пухкав крем.Едно по едно се прибавят яйцата,като разбиването продължава.След това лъжица по лъжица се добавя брашното,пресято с бакпулвера и ванилията.Накрая се прибавя шоколада,нарязан на малки парчета,и всичко се разбърква добре. Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма за кекс.Кексът се пече 30 минути в предаварително загрята фурна при 180 градуса.След това температурата се намалява до 150 градуса и кексът се допича още около 40 минути.
Оставя се да изстине,изважда се от фрмата и се поръсва с пудра захар.
Бон апети.
Приготвяне:Размекнатото масло се разбива с пудрата захар на пухкав крем.Едно по едно се прибавят яйцата,като разбиването продължава.След това лъжица по лъжица се добавя брашното,пресято с бакпулвера и ванилията.Накрая се прибавя шоколада,нарязан на малки парчета,и всичко се разбърква добре. Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма за кекс.Кексът се пече 30 минути в предаварително загрята фурна при 180 градуса.След това температурата се намалява до 150 градуса и кексът се допича още около 40 минути.
Оставя се да изстине,изважда се от фрмата и се поръсва с пудра захар.
Бон апети.
Търсене
За този блог
Гласове: 23
Архив
Блогрол